APHEC 2020

APHEC 2020
Bună, eu sunt Hall. Cu ce vă pot ajuta?)

Bună, eu sunt Hall. Cu ce vă pot ajuta?

PHA Europe organizează o conferință anuală de mai mulți ani la rând. Ne întâlnim de obicei într-un hotel lângă plajă, chiar la sud de Barcelona. O numim APHEC (Conferința anuală a Asociației Europene HP). Participanții sunt lideri ai asociațiilor naționale europene. Ei sunt invitați să aducă și o persoană suplimentară – adesea un traducător, dacă engleza este o provocare pentru președinții naționali.

Conferința a fost întotdeauna o sursă de inspirație și oportunitate pentru participanți să facă legături. Adesea folosim termenul de „familia noastră HP”, deoarece întâlnirile noastre ne-au unit și ne-au făcut o comunitate HP strâns legată, unde nu există granițe de țară. În acest tip de atmosferă, împărtășirea și susținerea reciprocă sunt naturale. Deci APHEC-urile noastre sunt foarte importante pentru noi.

Din cauza pandemiei, ne-a fost imposibil să ne întâlnim la Barcelona în 2020, ca în anii precedenți. Până la sfârșitul anului, am înțeles că trebuie să găsim o soluție alternativă. Așa că am contactat o companie olandeză, specializată în evenimente virtuale. Aveau un departament de grafică puternic și ne-au ajutat să ne recreăm hotelul din Barcelona. Clădirea cu două etaje, cu alei pe ambele părți, era ușor de recunoscut pentru toți, cu piscina din față și plaja din spatele hotelului.

Adunare Generală Anuală

Adunare Generală Anuală

Participanții au intrat în hotel prin holul virtual. Aici și-au luat insigna și au fost întâmpinați de unul dintre membrii personalului. În plus, o adresă de bun venit a președintelui nostru a fost afișată pe ecranul televizorului din spatele raftului de înregistrare. De la recepție, se putea merge în oricare dintre celelalte zone din hotel.

În timpul întâlnirilor noastre față în față, asociațiile naționale aduc deseori broșuri și alte materiale în sala de conferințe. Aici totul este afișat și reprezentanții altor asociații se pot inspira și pot schimba mostre între ele.

Am vrut să creăm ceva similar în centrul nostru virtual de conferințe și am făcut o zonă de expoziție, unde toate asociațiile naționale au primit un stand. Aici pot scrie o descriere despre asociația lor, pot încărca videoclipuri și documente care ar putea fi descărcate de toți participanții.

Stand virtual PHA Europe

Stand virtual PHA Europe

Aspectul social al APHEC este foarte important și am încercat să recreăm atmosfera socială plăcută creând o zonă de întâlnire lângă piscină. Aici participanții au putut discuta cu alți participanți online făcând clic pe pictogramele lor. În plus, ar putea organiza întâlniri video între ele una sau chiar întâlniri de grup. Timp de câteva săptămâni, am organizat întâlniri de in formă de chat lângă piscină în fiecare seară la ora 7.

Profesorul Marc Humbert, Președinte ERS ales

Profesorul Marc Humbert, Președinte ERS ales

O parte importantă a APHEC-ului nostru sunt prezentările. Atragem adesea specialiști de vârf în PH să vorbească pentru noi, iar APHEC-ul nostru virtual nu a făcut excepție. Am preînregistrat prezentarea lor și am pus-o la dispoziția participanților noștri în sala de prezentare. Participanții le puteau urmări când le convine și să scrie întrebările pe care doreau să le pună prezentatorilor. Apoi am pus deoparte două zile în care fiecare dintre cei zece prezentatori ar participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri de o oră. Un membru al personalului PHA Europe a fost moderatorul și a pus întrebările care i-au fost trimise anterior de către participanți. Sesiunea video a fost transmisă în direct la sala de teatru din zona virtuală a conferinței și participanții au putut pune întrebări suplimentare prezentatorului prin intermediul moderatorului. O mare parte din asociațiile naționale ale PHA Europe au participat la sesiunile de întrebări și răspunsuri foarte interesante și păreau să se bucure de configurarea virtuală de ultimă generație.

Zona virtuală de odihnă la piscină

Zona virtuală de odihnă la piscină

Am atins o mulțime de subiecte interesante în timpul prezentărilor. Un specialist austriac în PH a vorbit despre HP și COVID-19. O asistentă britanică a vorbit despre monitorizarea și diagnosticarea pacienților în timpul pandemiei. În plus, am avut o sesiune interesantă despre HP și yoga, plus o sesiune conexă despre HP și exerciții de respirație. În plus, prof. Grünig, un specialist de vârf în domeniul HP, a vorbit despre HP și reabilitare. Sănătatea mintală a persoanelor care trăiesc cu o boală cronică a fost, de asemenea, acoperită de un fiziolog, care a lucrat cu pacienții cu HP de mai bine de un deceniu. Prof. Humbert a vorbit despre cercetarea HP și prof. Lang a prezentat viitoare tratamente HP. Prof. Klepetko a vorbit despre progresele realizate în transplantul pulmonar pentru pacienții cu HP. În plus, un supraviețuitor pe termen lung al HP a prezentat ghidul său personal de supraviețuire. Una peste alta, un set divers și interesant de prezentări foarte bine percepute de participanți.

Chat informal la piscină

Chat informal la piscină

Desigur, nimic nu depășește o întâlnire față în față, dar 2020 a fost un an în care trebuiau găsite soluții alternative. Credem că am reușit să portretizăm atmosfera prietenoasă și minunată a APHEC-ului nostru și să oferim participanților noștri un eveniment online memorabil și informativ foarte profesional. Va fi interesant să vedem dacă ne putem reîntâlni în sfârșit la Barcelona în 2021 sau dacă trebuie să copiem evenimentul virtual și anul acesta. Sperăm să ne putem întâlni, dar dacă nu, știm că avem o alternativă bună în rezervă. APHEC-ul nostru virtual 2020 a fost o dovadă solidă a acestui lucru!

Lasă un răspuns