Program de consolidare a capacității

White Spot Program

Program de consolidare a capacității

Programul Fellowship oferă asociațiilor naționale membre un asistent plătit cu jumătate de normă („coleg”), cu o bună cunoaștere a limbii engleze. Din motive practice, limba engleză a fost limba de lucru a PHA Europe de când a fost înființată pentru prima dată în 2003. Scopul programului Fellowship este de a aborda barierele lingvistice cu acele asociații în care Consiliul / personalul / voluntarii nu cunosc cunoștințele de limba engleză.

Acest lucru, în mod evident, împiedică comunicarea și îngreunează lucrul eficient împreună. Problema a devenit mai evidentă odată cu extinderea rapidă recentă a PHA Europe. Un proiect pilot a fost derulat în 2013 în 9 țări, iar programul a fost reînnoit în 2014 cu 14 țări. Numărul actual de țări care beneficiază de programul de bursă este de 22.

Oportunități educaționale și de formare

Conferința anuală europeană PH (APHEC) oferă asociațiilor membre oportunități interesante pentru consolidarea capacităților, precum și pentru informare și educație. Conferința anuală este extrem de bine participată și prezintă în mod constant lideri de opinie medicală PH internaționali în calitate de vorbitori, care oferă participanților cele mai noi informații despre tratamente noi, strategii de tratament, intervenții chirurgicale, studii clinice în curs de desfășurare și noi evoluții în cercetare. Alte prelegeri se referă la aspecte legate de stilul de viață, cum ar fi exercițiile fizice și nutriția. APHEC organizează, de asemenea, sesiuni de instruire cu privire la diferite probleme de interes pentru asociațiile membre, inclusiv strângerea de fonduri, rolul instituțiilor UE, advocacy și lobby la nivel național și la nivelul UE și probleme de gestionare a asociațiilor de pacienți.